Acest site foloseste cookie-uri pentru a imbunatati experienta de navigare. Daca folositi website-ul nostru, sunteti de acord cu salvarea de cookie-uri in calculatorul / dispozitivul dumneavoastra. Pentru mai multe optiuni cu privire la cookies, accesati sectiunea setari a browser-ului dumneavoastra.


APA KANGEN »

Pottentialul de oxido-reducere (ORP)

Potentialul de oxido-reducere (ORP) masoara puterea oxidativa sau de reducere a unei solutii

Vedem exemple de oxidare si reducere mereu. Oxidarea este responsabila pentru descompunerea unei substante. Fierul ruginit si o felie de mar care se face maro la culoare – ambele sunt exemple de reactie inceata la oxidare. Focul este un exemplu de oxidare rapida. Oxidarea apare atunci cand moleculele instabile carora le lipesc electroni, fura electroni de la alte molecule. Apoi apare o reactie in lant, pana cand substanta rugineste, se face maro, arde, explodeaza sau este descompusa complet.

Reactii de oxidare au loc si in corpul nostru. Ele sunt o reactie necesara a sistemului imun, care foloseste reactia de oxidare ca sa fure electroni de la bacterii si alti invadatori pentru a opri dezvoltarea unei infectii in interiorul organismului. Reactia opusa oxidarii (reducerea) apare cand bacteria a fost descompusa. Antioxidantii sunt trimisi inauntru pentru a dona electroni si a opri reactia distructiva in lant. Daca nu aveti destui antioxidanti sub forma de vitamine, minerale si enzime, oxidarea continua distrugand tesuturile sanatoase. Distrugerea tesutului sanatos este cauzata de radicalii liberi. Majoritatea oamenilor stiu ca antioxidantii opresc sau reduc daunele provocate de radicalii liberi.

A avea un surplus de antioxidanti este crucial pentru o sanatate optima si pentru o imbatranire armonioasa.

ORP este o masura a capacitatii antioxidante a unei solutii. Deoarece valorile negative ale ORP-ului indica o abundenta de electroni disponibili, orice solutie cu ORP negativ este un antioxidant excelent.

In timpul ionizarii, apa alcalina aduna electroni in exces. Ea devine un antioxidant extrem de puternic. Consumul constant de apa alcalina, antioxidanta poate ajuta la reducerea inflamatiilor, durerilor, bolilor si a altor simptome cauzate de radicalii liberi. Este cea mai usoara metoda de a ne aproviziona cu antioxidanti – tot ceea ce trebuie sa facem este sa bem apa.

Un alt beneficiu al consumului de apa cu ORP negativ se poate manifesta la nivelul intestinelor. Numeroase probleme digestive sunt cauzate de o tulburare a echilibrului micro-organismelor benefice ce traiesc in tractul digestiv si pot fi rezolvate prin sustinerea acestora. Bacteriile ,,prietenoase’’ din intestine sunt in proportie de 95% anaerobe. Ele au nevoie de un ORP negativ. Consumul de apa si alimente cu ORP negativ sustine dezvoltarea bacteriilor benefice in tractul intestinal si ajuta la stabilirea echilibrului microbian.

Dar apa acida? In timp ce partea alcalina a apei castiga electroni, partea acida pierde electroni. Astfel se creeaza o solutie cu ORP mare. Devine la propriu radicali liberi sub forma de apa – mult mai puternica decat apa de la robinet. Va amintiti de actiunea radicalilor liberi in corpul dumneavoastra? Ei fura electroni de la alte molecule si sunt capabili sa distruga bacterii, ciuperci si virusi patogeni extrem de rapid. S-a demonstrat ca apa puternic acida este un puternic antibacterian, antimicrobian si antimicotic pentru piele, alimente, plante, etc. Este folosita pentru dezinfectare in spitale, restaurante si hoteluri.

Este buna pentru a dezinfecta obiectele pe care le folosim si este un ajutor extraordinar la curatenie. Aciditatea naturala a apei ajuta si la indepartarea depozitelor de calcar depuse pe obiecte din cauza apei dure.

VREI MAI MULTE INFORMATII?

VREI SA VEZI EFECTELE APEI KANGEN?

VREI SA SCHIMBI CEVA IN VIATA TA?

CONTACTEAZA-NE!

Mobil: 0751536734 / 0744326945

Email: office@sanavital.ro

NzMzNzM5