Retete cu muguri de pin
Mugurii de pin sunt consumati peste tot in lume si pot fi folositi intr-o varietate de mancaruri, de la salate pana la feluri principale sau deserturi.
Iata cateva 3 retete cu muguri de pin care te pot inspira.
Prajitura cu muguri de pin
Ingrediente:
- 4 oua
- 1 cana de zahar
- 1 cana de ulei
- 1 cana de lapte
- 2 pahare de gris
- 2 pliculete de praf de copt
- 1 ceasca de muguri de pin
- 2 linguri de faina
- 25 g de unt
- coaja rasa de la o lamaie
- 1 ceasca de miere
Mod de preparare:
- Amesteca intr-un vas ouale cu zaharul si coaja de lamaie si mixeaza timp de trei minute. Toarna apoi uleiul si laptele si continua sa amesteci bine.
- Adauga apoi praful de copt, faina si grisul, amesteca pentru cinci minute si lasa apoi compozitia sa se odihneasca timp de zece minute.
- Unge o tava de copt cu unt si toarna compozitia. Asaza deasupra mugurii de pin si da tava la cuptor timp de 20 de minute, la 200 de grade Celsius.
- Pana este gata prajitura, incalzeste mierea la bain-marie. Dupa ce ai scos prajitura din cuptor, toarna mierea si apoi asteapta sa se raceasca inainte sa o tai.
Salata cu muguri de pin si spanac
Ingrediente:
- spanac
- muguri de pin
- ceapa
- un avocado
- branza feta
- ulei de masline
- otet balsamic
- sare si piper
Mod de preparare:
- Spala spanacul si caleste-l intr-o tigaie timp de un minut. Rumeneste separat si mugurii de pin.
- Taie ceapa si avocado marunt si adauga-le peste spanac.
- Adauga mugurii de pin rumeniti si bucatile de branza feta.
- Prepara un dressing din sase linguri de ulei de masline, trei linguri de otet balsamic, sare si piper. Toarna peste salata si amesteca bine.
- Lasa salata la frigider pentru 20 de minute, pentru ca aromele sa se intrepatrunda bine.
Tagliatelle cu sos pesto, muguri de pin si gorgonzola
Ingrediente:
- tagliatelle
- sos pesto
- ulei de masline
- 20 g de branza gorgonzola
- smantana pentru gatit
- 20 g de muguri de pin
- 1 catel de usturoi
- sucul de la o jumatate de lamaie
- sare si piper
Mod de preparare:
- Pune pastele la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj.
- Separat, intr-o tigaie, rumeneste mugurii de pin, adauga smantana pentru gatit, sosul pesto si branza gorgonzola si lasa sa fiarba aproximativ un minut. Adauga la final si usturoiul pisat.
- Adauga si pastele scurse, amesteca bine si toarna putin ulei de masline, suc de lamaie, sare si piper. Se servesc calde.