Reflexoterapia este o artă străveche a vindecării ajunsă la noi din China, Egipt şi India şi are darul de a induce o stare de relaxare care favorizează procesele naturale de vindecare ale organismului.
Prin reflexoterapie se obţin rezultate vizibile , chiar de la prima sedinţă privind eliminarea toxinelor, echilibrarea glandelor endocrine, decongestionarea musculaturii, stimularea circulaţiei sanguine în organul respectiv, obţinând eliminarea reziduurilor toxice şi alimentarea cu substanţe energetice noi şi regenatoare.
Reflexoterapia poate fi folosită de oricine, la orice vârstă, inclusiv de copii, ca o metodă naturală de vindecare şi ca un instrument de prevenire a îmbolnăvirii.
Cu ajutorul ei se pot vindeca sau ameliora aproape toate afecţiunile
- de la stres şi insomnie până la psoriazis şi zona Zoster,
-disfuncţionalităţi menstruale,
-depresii,
-dureri de cap,
-probleme ale rinichilor, ficatului, splinei, a intestinelor
-reglarea colesterolului şi glicemiei,
-dureri ale coloanei cervicale, toracale sau lombare,
-ameliorarea durerilor de dinţi,
-dureri ale articulaţiilor: umăr, genunchi, coate, gleznă,
-reglarea funcţionării glandelor endocrine.
Reflexologia occidentală îşi are originea în presopunctura străveche chinezească, care a dezvoltat studiul corpului energetic uman, al meridianelor, zonelor energetice şi punctelor de proiecţie a organelor pe extremităţilor corpului: tălpile, palmele, feţele dorsale ale picioarelor şi mâinilor, gleznele, pavilioanele urechilor, faţă, ochi; ea este ştiinţa zonelor reflexogene ale organismului reprezentate pe extremităţile corpului, indiferent de distanţa faţă de zona pe care o reprezintă.
Organele corpului uman, componente inseparabile ale întregului organism, au legături energetice şi nervoase directe cu punctele reflexogene corespunzătoare.
Practic, prin apăsarea unor puncte cheie situate pe extremităţile corpului- mai ales pe tălpi, se poate normaliza activitatea fiziologică în alte zone ale corpului, situate la distanţă de punctul masat.
Reflexodiagnosticul este metoda noninvazivă de a descoperi o suferinţă morfo-funcţională a organului corespondent, palpând punctul reflexogen specific. Punctele reflexogene devin dureroase la presiune datorită depunerilor de toxine din zona reflexogenă, deci dereglărilor energetice, şi au drept consecinţă o proastă circulaţie sanguină şi nervoasă.
Durata tratamentului
Pentru afecţiuni recente şi uşoare, un tratament de 2-3 zile este suficient pentru a regla funcţionarea organelor respective , deci pentru vindecare. În cazul bolilor grave şi cronice, o ameliorare semnificativă se obţine după aproximativ 3 luni de tratament.
În afecţiuni acute efectul ameliorant se produce după 20 minute şi 2-3 şedinţe de reflexoterapie. O cură completă de tratament durează în medie 12-15 şedinţe efectuate zilnic.
Cu ajutorul reflexoterapiei ajutăm organismul să îşi restabilească echilibrul, iar organele vor fi stimulate să îşi imbunătăţească funcţionarea.
Lista afecţiunilor ce pot fi tratate prin reflexoterapie este extrem de mare, dar amintesc doar câteva:
-abcese- infecţie şi inflamaţie a gingiilor,
-acnee- infecţii ale foliculilor poli-sebacei,
-alergie-reacţie inflamatorie la anumiţi agenţi agresori,
-amigdalită- inflamaţie şi infecţie,
-anemie- scăderea numărului de globule roşii şi a hemoglobinei,
-angină pectorală-spasme ale arterelor ce hrănesc inima,
-arsuri de stomac- stare de iritaţie a stomacului, datorită acidităţii crescute,
-arteroscleroză-pierderea elasticităţii şi îngroşarea arterelor datorită nivelului crescut de colesterol,
-artrite şi artroze- dureri, tumefacţii şi anchilozarea articulaţiilor,
-artroză cocso-femurală,
-boala Alzheimer,
-astm bronşic
-boala Basedow- inflamaţii ale tiroidei,
-boli infecţioase,
-boli venerice,
-bursite şi gută,
-infecţii cu candida albicans,
-cataractă,
-căderea părului,
-cefalee,
-celulită,
-chisturi,
-constipaţie,
-depresie nervoasă,
-diabet,
-hipertensiune/ hipotensiune,
-insomnie,
şi multe alte afecţiuni.