Cand problemele de sanatate nu iti dau pace si trebuie sa faci vizite dese la cabinetele medicilor de specialitate, se instaleaza o stare psihica de disconfort.
Daca vrei sa incerci si alte variante de tratament decat cele oferite de medicina clasica, poti incerca Reflexoterapia in palma (palmara). Aceasta metoda este complet neinvaziva si te poate scapa de multe neplaceri, de la durerile sacaitoare pana la afectiunile mai serioase.
Tot ce trebuie sa stii despre Reflexoterapia in palma
In general, Reflexoterapia este utilizata pentru a echilibra activitatea sistemului nervos. Cand aplica schemele de tratament, specialistii in domeniu impart corpul uman in zece zone egale, verticale: cinci pe dreapta corpului si cinci pe stanga lui. Aceasta metoda este mostenita din medicina chineza.
In ceea ce priveste Reflexoterapia in palma, trebuie sa stii ca fiecarui organ ii corespunde cate o zona din palma. In functie de problema de sanatate cu care te confrunti, zona respectiva va fi stimulata, pentru a ameliora starea sau chiar a vindeca organul in cauza.
Inainte de o sedinta propriu-zisa de Reflexoterapie in palma, trebuie sa te relaxezi complet. De aceea, daca vei apela la un specialist in domeniu, vei vedea ca el va porni de la acest aspect.
Daca nu vrei sa te duci la un cabinet specializat in reflexoterapie in palma, poti aplica tehnicile chiar tu, acasa, la serviciu sau oriunde te-ai afla.
Pentru relaxare, trebuie sa urmezi cativa pasi:
1. Maseaza-ti incheieturile mainilor cu ulei pentru bebelusi, folosind miscari circulare indreptate spre exterior si realizte cu degetul mare.
2. Folosind aceleasi miscari, maseaza-ti palmele incet, dinspre centru catre exterior.
3. Tine cate un deget si rasuceste-l incet, imprimandu-i incheieturii o usoara miscare de rotatie.
Apoi, urmeaza tehnica de masaj pentru Reflexoterapie . Aceasta se aplica atat in palma, cat si pe dosul palmei, in functie de problema cu care te confrunti.
De asemenea, trebuie sa stii ca organelor din partea stanga a corpului ii corespund zonele de pe palma stanga, iar celor de pe partea dreapta, cele din palma aferenta.
Iata care sunt etapele care trebuie parcurse:
1. Foloseste degetul mare pentru a aplica presiune pe zona ce corespunde organului bolnav.
2. Fara a lua degetul de pe locul respectiv, realizeaza o miscare de rotatie.
3. Dupa cateva secunde, muta degetul pe un punct din apropierea celui masat initial si repeta operatiunea. Mentine presiunea pentru inca trei sau patru secunde.
Iata caror organe le corespund diversele zone din palma
1. Fruntea si craniul; 3. Glanda pituitara (hipofiza); 4. Tampla; 5. Sinusul; 6. Coloana vertebrala; 7. Regiunea cervicala (ceafa, gatul); 11. Ochii; 12. Urechea; 15. Laringele; 16. Tiroida si paratiroida; 17. Articulatia umarului; 18. Muschii umarului (centura scapulara); 19. Muschii bratului; 20. Articulatia cotului; 21. Muschii antebratului; 22. Muschii toracelui; 23. Traheea; 24. Bronhiile; 25. Plamanii; 26. Inima; 27. Caile limfatice ale capului, ale toracelui si ale membrelor superioare.
Zonele de pe dosul palmei si organele care le corespund acestora:
29. Diafragma; 30. Muschii abdomenului; 31. Plexul solar; 32. Stomacul; 33. Ficatul; 34. Vezica biliara; 35. Pancreasul; 36. Splina; 37. Intestinul subtire; 38. Apendicele; 39. Colonul drept si transversal; 42. Anusul; 43. Rinichii; 43b. Glandele suprarenale; 44. Uretra; 45. Vezica urinara; 47. Prostata sau uterul; 49. Ovar sau testicul; 52. Caile limfatice ale abdomenului, ale pelvisului si ale membrelor inferioare; 53. Nervul sciatic; 54. Articulatia soldului; 55. Muschii partii exterioare a coapsei; 56. Muschii partii interioare a coapsei; 57. Articulatia genunchiului; 58. Glezna si piciorul; 59. Dintii.