Masajul talpii genereaza un impuls la nivelul sistemul nervos periferic. El este procesat in mai multe parti ale creierului si astfel se activeaza toate organele interne. Raspunsul final consta in relaxarea si functionarea normala a acestora.
Tehnica are la baza mai intai relaxarea totala. Tocmai de aceea presiunea aplicata anumitor parti ale talpii este mai mare la inceput. Ea se scade pe masura ce corpul se relaxeaza si poate raspunde eficient tratamentului.
ŞEDINTĂ **************** ABONAMENT **************** TERAPIE COMBINATA
Practicienii recomanda sedintele zilnice, timp de sase zile. Dupa o pauza de o zi se vor relua pentru alte sase zile. Rezultatele apar dupa doua saptamani si, la sfatul terapeutului, sedintele se pot continua.
Pentru munca la birou, o pauza de masaj al talpilor elibereaza tensiunea acumulata si va veti simti la fel de tonici precum in primele ore ale diminetii.
Pentru intretinere, practicienii recomanda sedinte scurte, de cinci minute zilnic si, in timp, stresul de peste zi va fi doar o amintire.
Cateva exemple de puncte reflexogene in talpa
Masarea extremitatilor calcaiului calmeaza durerile de la nivelul pelvisului. Nervul sciatic corespunde conturului calcaiului. Intestinul subtire este activat prin masajul circular al scobiturii piciorului sau din interiorul talpii spre extremitati.
Afectiunile plamanului au drept corespondent pe harta talpii zonele de la baza degetelor. Inima corespunde pernutelor talpii, iar conturul care delimiteaza aceasta parte de scobitura talpii este asociata diafragmei.
In talpa dreapta, o mica portiune din zona de sub pernuta, spre interior, corespunde ficatului. In ambele talpi, la mijlocul scobiturii piciorului se afla zona care trateaza afectiunile rinichilor.
Stomacul este tratat prin masarea mijlocului scobiturii piciorului drept, pana la pernuta. Extremitatile degetelor mari corespund zonei nasului. Masarea celui de-al doilea deget trateaza afectiunile ochilor si al treilea al urechii.