Acest site foloseste cookie-uri pentru a imbunatati experienta de navigare. Daca folositi website-ul nostru, sunteti de acord cu salvarea de cookie-uri in calculatorul / dispozitivul dumneavoastra. Pentru mai multe optiuni cu privire la cookies, accesati sectiunea setari a browser-ului dumneavoastra.

Ceaiurile si Sucul de Patrunjel - Adevarate Bauturi Terapeutice

03.08.2022

Ceaiurile si Sucul de Patrunjel - Adevarate Bauturi Terapeutice

Patrunjelul este unul dintre cele mai cunoscute si apreciate zarzavaturi.

Exista multe tipuri de patrunjel, cu mirosuri si gusturi diferite, de la amar la salciu-aromatic.

Se foloseste intr-o gama vasta de mancaruri, insa frunzele de patrunjel se folosesc si pentru prepararea ceaiurilor sau sucurilor, bauturi excelente pentru organismul omului.

 

Patrunjelul contine un complex insemnat de vitamine, provitamine, calciu, magneziu, potasiu, fosfor, clorofila si uleiuri volatile. Datorita acestor componente, frunzele de patrunjel au puternic efect antioxidant, antialergic, detoxifiant si antispastic, regenerand in acelasi timp peretele vascular si mentinand sanatatea elasticitatii vaselor.

Frunzele de patrunjel sunt deosebit de eficiente in boli precum: hepatita, ciroza, colecistita, anorexie, guta, batranete, paraziti intestinali (in combinatii cu semintele), ciclu menstrual neregulat, celulita, pletora, reumatism.

 

Ceaiurile si sucul de patrunjel, adevarate bauturi terapeutice

Patrunjelul este un zarzavat preferat de romani, nu numai pentru aroma lui extraordinara, dar si pentru puterea lui de tratare a multor afectiuni.

Frunzele si radacinile de patrunjel contribuie la asigurarea unui tonus optim, de la sucuri la ceaiuri, ele fiind excelente in tratamentele naturiste.

Patrunjelul contine de patru ori mai multa vitamina C decat o portocala, contine mai mult fier decat spanacul si proteine cam cat sunt in doua oua.

Consumul de patrunjel, sub forma de infuzie sau decoct, este excelent pentru infectii usoare, astenie sau colici sau meteorism.

Chiar daca nu stiau oamenii din trecut prea multe lucruri despre patrunjel, fierturile si ceaiurile de frunze de patrunjel erau luate pentru tratarea bolilor intestinelor, bolilor de ficat, bolilor de oase si vindecarea infectiilor.

 

Pe langa ceaiul din frunze de patrunjel, sucul proaspat de patrunjel este si el foarte eficient. Acesta isi pastreaza toate proprietatile si este foarte benefic in astenie, in afectiuni ale ochilor, probleme hepatice sau digestive.

Se face dintr-o mana de patrunjel, spalata bine, care se amesteca cu 50 de ml de apa plata sau de izvor si se mixeaza la blender timp de 1 minut. Se lasa la macerat 15 minute, apoi se strecoara sau se bea asa.

 

Sucul proaspat de patrunjel, la fel ca si ceaiul de frunze de patrunjel, se bea vreme de maxim 7 zile consecutiv si apoi se face pauza.

1-2 cani de ceai pe zi este suficient.

Sucul proaspat se bea cu 10 minute inainte de fiecare masa principala, nu mai mult de 30-50 de ml pe zi.

MGUyZ