Activitatile zilnice devin din ce in ce mai solicitante, astfel ca presiunea resimtita atat la nivel psihic, cat si la nivel fizic, poate fi una destul de mare.
Inainte sa apelezi la tratament medicamentos pentru rezolvarea problemelor, poti incerca metode alternative, precum masajul, care poate fi de relaxare sau terapeutic.
Desi masajul de relaxare a inceput sa fie apreciat cu mult timp in urma, masajul terapeutic a devenit tot mai popular in ultimii ani, dupa ce oamenii de stiinta au venit cu numeroase dovezi care demonstreaza beneficiile acestei practici in combaterea diverselor afectiuni ale corpului.
In timp ce masajul de relaxare actioneaza ca un rasfat pentru corp, masajul terapeutic trateaza si vindeca.
Masajul de Relaxare
Masajul de relaxare este cel pe care il vezi cel mai des in filme sau la TV, si pe care vrei sa il alegi pentru o prima sedinta. Aceasta practica reprezinta cheia ta salvatoare pentru a scapa de tensiune si anxietate.
Daca esti in cautarea unei modalitati care sa te elibereze de stres, sa iti imbunatateasca circulatia sangelui, sa destinda durerile musculare sau care sa iti ofere per total o stare de bine, masajul de relaxare este exact ceea ce ai nevoie.
In masajul de relaxare se pot folosi tehnici suedeze, care constau in miscari usoare, longitudinale si ritmice, combinate cu miscari circulare. Acestea ajuta la uniformizarea depozitelor de grasime si la imbunatatirea circulatiei sanguine.
Trebuie sa intelegi faptul ca masajul de relaxare are strict rolul de a te relaxa si de a-ti oferi o stare de bine. Daca te confrunti cu probleme de sanatate, este recomandat sa apelezi la masajul terapeutic sau chiar la un medic.
Masajul Terapeutic
Masajul terapeutic poate reduce anxietatea si depresia. Studii au demonstrat ca aceasta practica a dat rezultate in cazul bolilor cronice, cum ar fi HIV, scleroza multipla, boli autoimune, cum ar fi fibromialgia sau sindromul oboselii cronice.
Totodata, s-a observat faptul ca femeile care au apelat la masajul terapeutic au inregistrat o crestere semnificativa a nivelului de serotonina.
Masajul terapeutic poate regla circulatia sangelui, intensifica circulatia limfei, imbunatati flexibilitatea muschilor, influentand activitatea neuronala, la nivelul coloanei vertebrale.
S-au observat modificari la nivelul perceptorilor raspunzatori cu senzatia de durere, corpul devenind mai rezistent.
Inainte de un masaj terapeutic specialistii SanaVital Pitesti vor face o evaluare a starii tale de sanatate.
In functie de afectiunile pe care le prezinti, aceasta tehnica poate da roade mai mult sau mai putin, intr-un timp mai scurt sau mai lung.
O sedinta de masaj terapeutic la SanaVital Pitesti dureaza 60 de minute (ea se poate prelungi daca se combina si cu alte terapii alternative), timp in care te poti bucura de ameliorarea durerilor musculare, tratarea durerilor de spate, stimularea sistemului nervos, si cel mai important, vei avea parte de relaxare si o stare generala de buna dispozitie.