Acest site foloseste cookie-uri pentru a imbunatati experienta de navigare. Daca folositi website-ul nostru, sunteti de acord cu salvarea de cookie-uri in calculatorul / dispozitivul dumneavoastra. Pentru mai multe optiuni cu privire la cookies, accesati sectiunea setari a browser-ului dumneavoastra.

Retete cu muguri de pin

24.10.2021

Retete cu muguri de pin

Retete cu muguri de pin

Mugurii de pin sunt consumati peste tot in lume si pot fi folositi intr-o varietate de mancaruri, de la salate pana la feluri principale sau deserturi.

Iata cateva 3 retete cu muguri de pin care te pot inspira.

 

Prajitura cu muguri de pin

Ingrediente:

  • 4 oua
  • 1 cana de zahar
  • 1 cana de ulei
  • 1 cana de lapte
  • 2 pahare de gris
  • 2 pliculete de praf de copt
  • 1 ceasca de muguri de pin
  • 2 linguri de faina
  • 25 g de unt
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 ceasca de miere

Mod de preparare:

  • Amesteca intr-un vas ouale cu zaharul si coaja de lamaie si mixeaza timp de trei minute. Toarna apoi uleiul si laptele si continua sa amesteci bine.
  • Adauga apoi praful de copt, faina si grisul, amesteca pentru cinci minute si lasa apoi compozitia sa se odihneasca timp de zece minute.
  • Unge o tava de copt cu unt si toarna compozitia. Asaza deasupra mugurii de pin si da tava la cuptor timp de 20 de minute, la 200 de grade Celsius.
  • Pana este gata prajitura, incalzeste mierea la bain-marie. Dupa ce ai scos prajitura din cuptor, toarna mierea si apoi asteapta sa se raceasca inainte sa o tai.

 

Salata cu muguri de pin si spanac

Ingrediente:

  • spanac
  • muguri de pin
  • ceapa
  • un avocado
  • branza feta
  • ulei de masline
  • otet balsamic
  • sare si piper

Mod de preparare:

  • Spala spanacul si caleste-l intr-o tigaie timp de un minut. Rumeneste separat si mugurii de pin.
  • Taie ceapa si avocado marunt si adauga-le peste spanac.
  • Adauga mugurii de pin rumeniti si bucatile de branza feta.
  • Prepara un dressing din sase linguri de ulei de masline, trei linguri de otet balsamic, sare si piper. Toarna peste salata si amesteca bine.
  • Lasa salata la frigider pentru 20 de minute, pentru ca aromele sa se intrepatrunda bine.

 

 

Tagliatelle cu sos pesto, muguri de pin si gorgonzola

Ingrediente:

  • tagliatelle
  • sos pesto
  • ulei de masline
  • 20 g de branza gorgonzola
  • smantana pentru gatit
  • 20 g de muguri de pin
  • 1 catel de usturoi
  • sucul de la o jumatate de lamaie
  • sare si piper

Mod de preparare:

  • Pune pastele la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj.
  • Separat, intr-o tigaie, rumeneste mugurii de pin, adauga smantana pentru gatit, sosul pesto si branza gorgonzola si lasa sa fiarba aproximativ un minut. Adauga la final si usturoiul pisat.
  • Adauga si pastele scurse, amesteca bine si toarna putin ulei de masline, suc de lamaie, sare si piper. Se servesc calde.
MzQ5Y2Uz