Violetul este culoarea dominant a chakrei crestetului, iar prezenta ei in aura este dovada unei inalte iubiri si spiritualitati.
Nuantele liliachii trimit spre iubirea de semeni si aspiratii inalte, iar cele de purpuriu-albastrui spre idealism.
Avand frecventa vibratiei deosebit de inalta, violetul se adreseaza in special mintii si puterii acesteia. Este un excelent purificator mental, cu cea mai mare forta electrochimica si acidifianta.
Stimuleaza puternic intregul sistem nervos, calmeaza angoasele, atenueaza frica, agresivitatea si gelozia. Este cel mai important stimulant al activitatii onirice.
Violetul este culoarea inspiratiei, adresandu-se tuturor formelor de arta. In istorie sunt nenumarate exemple de personalitati artistice care au avut puternice afinitati cu aceasta culoare.
Wagner compunea intr-o incapere cu perdele si draperii violet, iar Leonardi da Vinci isi manifesta inclinatia spre meditatie intr-o incapere cu geamuri violet.
Violetul se gaseste din plin in vesmintele regale din lumea antica, fiind un simbol rafinat al puterii, destinat marilor suverani.
Ramane culoarea intelepciunii, puritatii si candorii.
Afinitatea pentru violet denota aspiratia spre ideal, spre satisfactii inalte si depline, armonie, intelepciune, nevoia de adevar, in timp ce intoleranta pentru aceasta culoare denota deziluzie, alienare, frica de iubire.
Hainele albastre sau violet au o importanta contributie la ascensiunea spiritual, la imprimarea starii de calm si de bunavointa.
Alimentele pot influenta si ele organismul uman din punct de vedere cromoterapeutic. Fiecare produs alimentar, datorita culorii sale, produce o vibratie de o frecventa speciala.
In spectrul culorii violet intra: strugurii violet, prunele si vinetele.
Lumanarea, prin aprindere, elibereaza energie coloristica, care poate fi absorbita cu usurinta de campul aurei.
Lumanarea violet trimite spre activitati spiritual, inspiratie si succese pe plan mental.